Wft Vermogen

Ben je werkzaam in de financiële dienstverlening of wil je jouw kennis omtrent Wft verder uitbreiden? Dan is dit mogelijk met de opleiding Wft Vermogen. Na afronding van deze opleiding ben je in staat om mensen met een divers vermogen te helpen met het opbouwen hiervan en het beheersen van toekomstvoorzieningen. Vermogen is leuk, maar er komen ook diverse risico’s bij kijken. Ben jij de dienstverlener die op professionele wijze de klant voorziet van een reëel vermogensbeheer? Volg dan de opleiding tot Wft Vermogen en wordt een erkende vermogensadviseur. Volg de opleiding, maak gebruik van ervaren deskundigen en zet de stap richting het examen.

 

Wft Vermogen

Tijdens de opleiding tot Wft Vermogen ga je aan de slag met de opbouw, het beheer en de eventuele afbouw van vermogen. Je leert omgaan met diverse vermogens en bent in staat om een advies op maat te geven binnen iedere situatie. Zo is het mogelijk dat mensen bij je komen om hun vermogen te beleggen en ben jij degene die de beste fondsen weet te vinden. Maar het kan ook zo zijn dat de klant zijn vermogen op een betrouwbare manier wil beheren en niet per definitie wil uitbreiden; ook dan ben jij degene die advies omzet in resultaat. De Wet op het Financieel Toezicht ziet er op toe dat een ieder die werkzaam is in de financiële dienstverlening én advies geeft over vermogen de opleiding Wft Vermogen heeft behaald. Wil jij ook adviseren over vermogen? Kies dat voor de opleiding Wft Vermogen.

 

Wft Vermogen Examen

Ten einde van de opleiding Wft Vermogen volgt het Wft Vermogen examen. Dit examen wordt afgenomen door een CDFD-gecertificeerde instantie. Het examen is verkrijgbaar vanaf 129 euro en is samengesteld in samenwerking met Nibe-SVV, als opleider voor mensen die willen werken in de financiële dienstverlening. Binnen het examen worden diverse vaardigheden getoetst:

  • Kennis en begrip
  • Professioneel gedrag
  • Competenties en vaardigheden

Het examen voldoet aan alle vereisten die gelden binnen de richtlijnen van de Wft. Ook passen deze binnen de wettelijke kaders zoals aangegeven omtrent financieel advies en vermogensbeheer. Na het behalen van het examen Wft Vermogen ben je officieel Wft ‘Adviseur Vermogen’, welke volgt op de vooropleiding Wft Basis. Evenals bij het examen Wft Basis is het van belang om tenminste 68% van de vragen goed te hebben en in totaal zijn 74 punten te behalen. Het grootste aantal punten zijn te behalen op het gebied ‘Competenties en vaardigheden’ (50 punten), daarna volgen ‘Kennis en begrip’ (20 punten) en professioneel gedrag (4 punten). Voorafgaand aan het examen leer je alles over de belangrijke Toetstermen, ofwel wat je moet weten en kunnen om Wft vermogen adviseur te worden. Bij ieder term staat aangegeven op welk van de drie gegeven onderdelen deze betrekking heeft. Binnen 48 uur na het maken van het examen ontvang je de uitslag.

 

Wft Vermogen samenvatting

Met het behalen van het certificaat Wft Vermogen kan je bewijzen dat je in staat bent klanten te voorzien van een gedegen en eerlijk advies hoe om te gaan met hun vermogen. Beschik je over de adequate kennis en begrippen? Weet je mensen een professioneel advies te geven én zijn je competenties en vaardigheden van een hoog niveau? Dan ben jij een Wft Vermogen Adviseur en daarmee ligt de wereld van vermogensbeheer voor je open. Tijdens de module leer je alle belangrijke termen en vaardigheden die betrekking hebben op vermogen; integer advies, logische opbouw bij een adviesgesprek, correct en financieel onderbouwd om een paar onderdelen te noemen. Het lesmateriaal die hoort bij de opleiding Wft Vermogen is behoorlijk uitgebreid en daarom is het aan te raden voorafgaand aan het examen eveneens de samenvatting Wft Vermogen raad te plegen. Hierin staan in het kort, doch scherp alle onderdelen die je nodig gaat hebben tijdens het examen. Een professionele en adequate samenvatting leert je alle Toetstermen en zorgt voor de optimale voorbereiding op het examen Wft Vermogen.

 

Wft Vermogen oefenvragen

Naast de samenvatting van het Wft Vermogen lesmateriaal kan je ook gebruik maken van de Wft Vermogen oefenvragen. Deze worden direct afgeleid uit het Wft Vermogen examen en zorgen voor een hogere slagingskans. Oefenvragen omtrent het Wft Vermogen examen zijn voorzien van een heldere uitleg. Met het Wft Vermogen certificaat bewijs je over de basisbeginselen én verder ontwikkelde kwaliteiten omtrent Wft Basis en Vermogen te beschikken. Daarna volgt de PE, ofwel Permanente Educatie om jouw kennis over vermogen up-to-date te houden. Vermogen gaat tegenwoordig verder dan alleen het uitbreiden of beleggen van je vermogen, het gaat ook over het bekostigen van belangrijke voorzieningen op de oude dag. De oefenvragen Wft Vermogen hebben enkel betrekking op de onderdelen ‘Kennis en Begrip’ en ‘Competenties en Vaardigheden’. Professioneel gedrag is niet meegenomen en is te ontwikkelen in de praktijk. Om deze reden kies je er bijvoorbeeld voor om de oefenvragen klassikaal te behandelen. De Wft Vermogen oefenvragen zijn zowel in zelfstudie verkrijgbaar als in het aanbod examentraining in groepen.

 

Wft Vermogen oefenexamen

Met het Wft Vermogen certificaat kun je aan de slag als vermogensadviseur en dat biedt veel voordelen voor werkgevers én jezelf. Je bent inzetbaar in diverse branches, hebt de mogelijkheid om te leren van ervaren adviseurs, hebt nóg meer doorgroeimogelijkheden en je krijgt de kans mensen te voorzien van een gedegen en goed vermogensplan. De studie Wft Vermogen is prima naast je baan te volgen, maar kan ook fulltime plaatsvinden. Kies uit zelfstudie of klassikaal studeren en volg de module die tussen de twee en vier maanden duurt. Ter afsluiting van de module maak je het examen Wft Vermogen.
Wat houdt dit examen in? Je wordt getraind in meerdere disciplines; Kennis & begrip, professioneel gedrag én competenties & vaardigheden. Het examen vindt plaats op één dag en op deze zelfde dag heb je eveneens mogelijkheden om nog een examentraining te volgen, waarmee jouw slagingskansen sterk groeien. Leer hoe je vermogen kunt opbouwen en afbouwen, wat beleggen betekent voor de klant, meer over de wet- en regelgeving en draag zorg voor jouw portfolio. Het examen Wft vermogen is jouw laatste stap om door te gaan als Wft ‘Adviseur Vermogen’.