Wft Zorgverzekeringen

Wft Zorgverzekeringen

 

Wft zorgverzekeringen, in het kort ook wel Wft zorg genoemd, richt zich op adviseurs die graag aan de slag willen in de branche van zorgverzekeringen. Zorgverzekeringen behoren tot de meest gebruikte verzekeringen in Nederland en in die markt is er dus voor jou als adviseur veel mogelijk. De Wft (Wet op Financieel Toezicht) stelt eisen aan bedrijven en personen die als adviseur willen fungeren richting particuliere en zakelijke klanten. Met het certificaat Wft zorg ben je in staat om verschillende typen klanten een juiste verzekering aan te bieden, welke past bij de individuele situatie. Vanzelfsprekend heeft de ene klant meer aanvullende zorg nodig dan de andere; jij bent de adviseur die pakketten zodanig samenstelt dat de klant efficiënte zorg geleverd krijgt voor een scherpe prijs.

 

Wft Zorgverzekeringen

Tijdens de module Wft zorg krijg je te maken met alle belangrijke termen die gelden voor de branche en leer je diverse zorgverzekeringen beter kennen. Daarbij leer je op integere en professionele wijze een gesprek omtrent zorgverzekeringen aan te gaan. Om deel te kunnen nemen aan de module is het aan te raden in ieder geval de module Wft Basis te hebben afgerond.

Voor de module Wft zorg staat een periode van twee tot vier maanden. Binnen deze periode kan je in groepsverband of door middel van zelfstudie aan de slag met alle belangrijke onderwerpen en termen die van toepassing zijn op de zorg. De module is goed te combineren met een parttime of fulltime baan, hetgeen handig is wanneer je al bij een bank of verzekeraar actief bent. Onmiskenbaar verbonden aan de module is kennis die je op doet over diverse verzekeringen, hoe zorg in Nederland wordt bekostigd en wat er komt kijken bij de aanvraag van een zorgverzekering. Voor individuele particulieren is dit vaak lastig en jij bent als adviseur dus een belangrijke raadgever.

 

Wft zorgverzekeringen examen

Ter afronding van de module Wft zorg maak je een examen. Voorafgaand aan het examen ben je te weten gekomen hoe zorg wordt gefinancierd en hoe verzekeringen & voorzieningen in Nederland zijn geregeld. Overigens zijn zorgverzekeringen, mede dankzij de invloed van de Europese Unie, aan verandering onderhevig. Het is dus aan te raden om na het behalen van het examen permanent aandacht te blijven besteden aan de module. Net als bij ieder ander Wft onderdeel is ook de module Wft zorg opgedeeld in drie gedeelten:

  • Kennis en Begrip vragen (KB vragen)
  • Professioneel Gedrag (PG vragen)
  • Competenties en Vaardigheden (CV vragen)

Voor het examen staat exact 90 minuten. Uit in totaal 34 vragen kan je maximaal 54 punten halen. De drempel om te slagen ligt op 68% van het aantal punten; in dit geval dien je dan ook minimaal 36,72 punten te halen. Voorafgaand aan het examen ben je bezig met de studie en neemt afhankelijk van je situatie rond de 7 uur per week in wanneer je parttime studeert, terwijl een fulltime opleiding je circa 35 uur per week kost. Wanneer je toe bent aan het examen ligt dan ook aan het gegeven of je de module parttime of fulltime volgt. Het examen Wft zorg is officieel erkend door het CDFD; College Deskundigheid Financiële Dienstverlening. Eveneens worden examens doorlopend aangepast op veranderingen in de wettelijke en juridische omgeving van het verzekeringswezen.

Het examen Wft zorg is dus opgedeeld in drie onderdelen: KB vragen, PG vragen en CV vragen. Vragen in deze onderdelen worden zowel open als in meerkeuze vorm gesteld. Zo worden kennis & begrip getoetst in meerkeuzevragen evenals professioneel gedrag, terwijl competenties & vaardigheden worden gemeten in zowel meerkeuze- als open vragen. Het meeste aantal punten zijn te behalen op het onderdeel competenties & vaardigheden. Veel belang wordt gehecht aan de diverse termen. Dit zijn enkele van de onderwerpen:

  • Welke typen zorgverzekeringen bestaan er?
  • Wat voor type klanten bestaan er?
  • Wie moet zich verzekeren met een basiszorgverzekering?
  • Hoe kom je achter de zorgvraag en hoe kan je verzekeringen voor de klant aanvragen

 

Wft zorgverzekeringen samenvatting

Om de slagingskans tijdens het examen te verhogen kiezen veel studenten er voor om gebruik te maken van de Wft zorg samenvatting. Hierin komen nogmaals alle belangrijke onderwerpen en termen terug, evenals enkele praktijkvoorbeelden. De samenvatting Wft zorg is officieel erkend door het CDFD en dus een handige tool om alle belangrijke informatie in een kleiner overzicht tot je te nemen. Het kan ook dienen als naslagwerk tijdens zelfstudie of als leidraad gedurende de studie. Een exemplaar van de Wft zorg samenvatting is altijd recent aangepast aan het studiemateriaal; het gelijknamige boek Wft Zorg.

 

Wft zorgverzekeringen oefenvragen

Om je kennis te testen kan je gebruik maken van Wft zorg oefenvragen. Deze oefenvragen zijn een directe afgeleide van het officiële examen. De onderdelen kennis & begrip én competenties & vaardigheden komen terug binnen de oefenvragen en worden eveneens in meerkeuzevragen en als open vragen gesteld. Interessant is om de antwoorden bij de oefenvragen te houden, want zo kun je leren hoe diverse open vragen op een correcte wijze worden ingevuld. De Wft zorg oefenvragen vormen ook een ideaal middel om na het afloop van het bestuderen van één hoofdstuk je parate kennis te peilen.

 

Wft zorgverzekeringen proefexamen  

Tot slot heb je nog het Wft zorgverzekeringen proefexamen. In dit proefexamen komen nogmaals alle belangrijke onderwerpen en termen terug. Tijdens het proefexamen heb je eveneens de mogelijkheid om je laatste vragen te stellen aan deskundige adviseurs die zorgen voor de nodige ondersteuning direct voorafgaand aan het echte examen. De uitslag van het proefexamen krijg je ook direct binnen zodat je weet waar je staat. Test je parate kennis op het laatste moment en leer van ervaren adviseurs die jou nog één keer advies kunnen geven.

Na afloop van het proefexamen volgt het officiële examen. Sluit je dit examen af met een voldoende, dan mag je officieel de bedrijfskwalificatie ‘Adviseur Wft zorgverzekeringen’ dragen. Na de module begin je aan de PE-modules, ofwel de Permanente Educatie. Deze PE-modules zijn bedoeld om je parate kennis op niveau te houden; erg belangrijk in de veranderende wereld van zorgverzekeringen en zorgaanbod. Vraag nu de Wft zorgverzekeringen en maak gebruik van alle handige tools om je slagingskans te vergroten.