Wft Schadeverzekeringen Particulier

Wft Schadeverzekeringen Particulier

Wil je advies geven in het volledige particuliere risicobeheertraject? Dan stelt de Wft, Wet op Financieel Toezicht, eisen aan je opleiding en kennis. Om als adviseur aan de slag te mogen in de particuliere schadeverzekeringen moet je beschikken over een certificaat Wft schadeverzekeringen particulier. Met dit certificaat bewijs je dat je beschikt over de kennis, vaardigheden en professionele eigenschappen om klanten te voorzien van een advies op maat als we spreken over particuliere schades.

 

Wft schadeverzekeringen particulier

Jouw knowhow omtrent financiële dienstverlening en integrale advisering zorgt ervoor dat je per klantcase de beste oplossing vindt. Daarbij horen ook inventarisatie van de situatie en het opstellen van een risicoanalyse. De Wft schadeverzekeringen particulier volgt op de module Wft Basis en zorgt in combinatie voor de beroepskwalificatie Adviseur schadeverzekering particulier.

Voor de module staat twee tot vier maanden studietijd, afhankelijk van of je dit naast je baan doet of op uitgebreide basis. Het examen wordt afgenomen door het officiële exameninstituut CDFD, het College Deskundige Financiële Dienstverlening, in samenwerking met Nibe-SVV. Tijdens de opleiding maak je jezelf de belangrijkste termen omtrent de schadeverzekeringen particulier eigen en haal je kennis uit diverse klantcases. Daarnaast leer je omgaan met de wettelijke mogelijkheden. Na afronding van de module ben je in staat een professioneel en integer advies te geven omtrent schadeverzekeringen. Om je optimaal voor te bereiden op het examen mag je gebruik maken van officieel lesmateriaal, proefexamens, oefenvragen en diverse goedgekeurde samenvattingen.

 

Wft schadeverzekeringen particulier examen

Ter afronding van de module Wft schadeverzekeringen particulier maak je een examen. Dit examen bevat alle belangrijke termen omtrent verzekeren op particulier niveau en is opgedeeld in drie vaste onderdelen. Dit zijn de volgende drie:

  • Kennis en begrip (KB vragen)
  • Professioneel gedrag (PG vragen)
  • Competenties en vaardigheden (CV vragen)

Het examen wordt op één vaste dag gemaakt en binnen 48 uur heb je de uitslag binnen. De bovengenoemde vragen hebben hun eigen weging; Competenties & Vaardigheden wegen zwaarder dan Kennis & Begrip. Professioneel gedrag wordt getoetst op praktische wijze. In totaal worden 49 vragen gesteld waar je in totaal op 73 punten kunt komen. De minimale vereiste om te slagen is 68% van het totale aantal punten, ofwel 49,64 punten die gehaald dienen te worden. Na het behalen van het certificaat in combinatie met de opleiding Wft basis krijg je officieel de beroepskwalificatie ‘Adviseur Schadeverzekeringen Particulier’. Het is mogelijk om je kennis en competenties in advies verder uit te breiden op één van de 8 andere Wft cursussen. Voorafgaand en tijdens het examen wordt je ondersteund door docenten uit de praktijk en ervaren adviseurs. Het is mogelijk om je in klassikale setting voor te berieden op het examen, maar zelfstudie is ook mogelijk. Voorafgaand aan het examen krijg je de tools aangereikt die je helpen slagen; een samenvatting, oefenvragen en een erkend proefexamen mét antwoorden.

Wat ga je leren tijdens de module Wft schadeverzekeringen particulier? Alles met betrekking tot verzekeringen voor particulieren. Belangrijke termen en verzekeringen waar je mee te maken krijgt zijn onder meer de volgende:

  • Het verzekeringsproces en persoonlijke situatie per individuele klant
  • Wat betekent aansprakelijkheid voor de klant?
  • Het aanvragen en afsluiten van diverse verzekeringen en de inhoud daarvan
  • Welke begeleiding je kunt bieden per verzekeringstype

Tijdens de module komen alle verzekeringen aan bod die van toepassingen (kunnen) zijn op particulieren. Hier vallen bijvoorbeeld rechtsbijstand-, brand-, aansprakelijkheid- en zorgverzekering onder. Heb je tenminste een VMBO, HAVO of MBO diploma dan wordt je toegelaten voor het Wft schadeverzekeringen particulier examen. Een Wft Basis diploma is overigens wel aan te raden om de basis van het financiële advies al te kennen. 

 

Wft schadeverzekeringen particulier samenvatting

Verhoog jouw kans om te slagen voor de module Wft schadeverzekeringen particulier door gebruik te maken van een erkende samenvatting. De samenvatting is een directe afgeleide van het officiële examen en het lesmateriaal, waardoor alle belangrijke termen en onderwerpen terugkomen. Je kunt de samenvatting ook effectief gebruiken als naslagwerk of als leidraad om onderwerpen te onthouden. De samenvatting kan je direct aanvragen. Samenvattingen zijn erkend door Nibe-SVV. De professionele en uitgebreide samenvatting zorgt ervoor dat je slagingskansen voor de module groter worden. Het is eveneens een goede manier om je kennis over diverse onderwerpen te testen.

 

Wft schadeverzekeringen particulier oefenvragen

Naast het volgen van de opleiding en het inlezen van de samenvatting maak je ook gebruik van oefenvragen. Deze oefenvragen zijn opnieuw een directe afgeleide van het examen en bevatten dus eveneens de belangrijke termen en onderwerpen. De oefenvragen van de module Wft schadeverzekeringen particulier bevatten zowel Kennis & Begrip vragen als Competenties & Vaardigheden vragen. De open vragen zijn eveneens ingevuld met uitgebreide antwoorden, waardoor je kunt toetsen wat men van je verwacht tijdens het examen. Ook leert het je professionele antwoorden te formuleren in diverse klantcases.

 

Wft schadeverzekeringen particulier proefexamen

Tot slot heb je bij de module Wft schadeverzekeringen particulier nog de optie om een proefexamen af te leggen. Dit proefexamen wordt direct voorafgaand aan het officiële examen aangeboden en hierbij krijg je ondersteuning van ervaren en deskundige adviseurs uit de praktijk. Het proefexamen is met twintig vragen iets minder uitgebreid, maar het omvat wel alle belangrijke onderdelen van het examen. Door gebruik te maken van deze laatste test geef je jezelf de mogelijkheid om je kennis te toetsen in de praktijk. Heb je nog laatste vragen voorafgaand aan het examen? Dan kan je dit tijdens het proefexamen doornemen met de ervaren docenten. Het proefexamen kan je overigens ook thuis afwerken. Het resultaat volgt direct na het afronden van het proefexamen.

Na het afronden van het proefexamen volgt het officiële examen. Door het afronden van de module Wft schadeverzekeringen particulier bewijs je dat je beschikt over de kennis, competenties en kwaliteiten op particulieren te voorzien van een integer en professioneel advies bij de keuze voor verzekeringen. Om je slagingskans te vergroten kun je gebruik maken van samenvattingen, oefenvragen en een erkend proefexamen. Studeer zelf óf klassikaal. Na afronding van de module, eventueel in combinatie met Wft Basis, krijg je de beroepskwalificatie ‘Adviseur schadeverzekeringen particulier’.