Wft Pensioenverzekeringen

Wft Pensioenverzekeringen

Volg de opleiding Wft pensioenverzekeringen en adviseer klanten over de beste manier om zich te verzekeren voor hun pensioen en daarna. Als men in Nederland met pensioen gaat, dan volgt automatisch de AOW. Dit is een pensioenvoorziening waar je zelf voor hebt gespaard gedurende je werkende leven. Naast de officiële AOW voorziening kan men er echter ook nog voor kiezen om zich te verzekeren voor het pensioen. Hiermee spaar je iets meer en dat zorgt voor hogere inkomsten als je daadwerkelijk met pensioen gaat. In zulke gevallen zal de klant in kwestie bij jou langskomen voor een advies over de mogelijkheden.

 

Wft pensioenverzekeringen

Wft, de Wet op Financieel Toezicht, stelt eisen aan partijen die mensen voorzien van dit advies en daarom is de Wft pensioenverzekeringen in het leven geroepen. Deze zorgt ervoor dat je optimaal wordt voorbereid op het advies gesprek met de klant.

Tijdens de opleiding Wft pensioenverzekeringen maak je kennis met alle belangrijke termen zoals privé pensioensparen of het beleggen van het vermogen. Voor jou als adviseur is het belangrijk om te weten is welke situatie je voor welke oplossing moet kiezen. Met de Wft pensioenverzekeringen opleiding leer je hoe je professioneel en integer advies kunt geven, hoe je kennis voor klanten kan omzetten in rendement en hoe je juridische mogelijkheden effectief benut. De Wft pensioenverzekeringen module is een opleiding van twee tot vier maanden en deze is goed te combineren met een parttime of fulltime baan. Hoe ziet de rest van de opleiding Wft pensioenverzekeringen eruit en hoe kan jij je optimaal voorbereiden op het examen van de module?

 

Wft pensioenverzekeringen examen

Ten einde van de opleiding Wft pensioenverzekeringen volgt het examen. Dit examen Wft pensioenverzekeringen wordt aangeboden door dé opleider voor financieel adviseurs; Nibe- SVV. Je mag het examen alleen maken wanneer je de module Wft Basis al hebt afgerond. In die module leer je omgaan met alle basis standaarden bij het financieel adviseren van klanten. Net als ieder ander Wft examen is ook het Wft pensioenverzekeringen examen opgedeeld in drie onderdelen, te weten de volgende:

  • Kennis en begrip (KB vragen)
  • Professioneel gedrag (PG vragen)
  • Competenties en vaardigheden (CV vragen)

Het examen wordt in één dag gemaakt en wordt voorafgegaan door een uitgebreide training en diverse examentrainingen. In totaal bevat het examen Wft pensioenverzekeringen 49 vragen, welke zowel meerkeuze als open gesteld kunnen worden. Het maximaal te behalen aantal punten is 76 en de grens om te slagen is 68%, wat neerkomt op tenminste 51,68 punten. Sluit je het examen Wft pensioenverzekeringen af met een voldoende, dan ontvang je het certificaat ‘Wft pensioenverzekeringen’. In combinatie met de opleiding Wft Basis en Wft Vermogen ben je na het afronden van de module officieel Adviseur Pensioenverzekeringen. De vragen binnen het examen zijn vastgesteld door het CDFD, het College Deskundigheid Financiële Dienstverlening en zijn vormgegeven op basis van de wettelijke en juridische richtlijnen.

 

Wft Pensioenverzekeringen samenvatting

Tijdens de opleiding tot Wft Pensioenverzekeringen maak je gebruik van origineel les- en studiemateriaal. Om je slagingskans te vergroten is het ook belangrijk om gebruik te maken van samenvattingen. De samenvatting Wft pensioenverzekeringen voorziet in dezelfde belangrijke termen en geeft een korte, scherpe herhaling van ieder hoofdstuk in het lesmateriaal. De samenvatting is geschreven naar aanleiding van het laatste studiemateriaal en goedgekeurd door het Nibe-SVV. Tijdens én na het doorlopen van de module Wft pensioenverzekeringen is het aan te raden de samenvatting te gebruiken als terugkoppeling of als naslagwerk. De volgende onderwerpen komen terug:

  • Juridische, fiscale en financiële mogelijkheden bij het verzekeren op je pensioen
  • Welke soorten pensioen zijn er mogelijk per situatie
  • Het beste pensioenproduct vinden voor de klant
  • Het professioneel opbouwen van een klantgesprek, klantwensen in beeld brengen en een advies op maat geven
  • De belangrijke termen binnen de module

Omdat de Wft pensioenverzekeringen samenvatting is goedgekeurd door het CDFD is deze voorzien van alles wat je nodig hebt voor je examen. Dankzij de directe afleiding op het examen en de module kun je jezelf optimaal voorbereiden op het afrondende examen Wft pensioenverzekeringen. Dit kan in combinatie met oefenvragen.

 

Wft pensioenverzekeringen oefenvragen

De Wft stelt eisen aan iedereen die werkzaam is in de financiële dienstverlening. Om jou als adviseur voor te bereiden op de diverse professionele gesprekken dien je het examen te maken. Om je hier goed op voor te bereiden kan je gebruik maken van oefenvragen. Deze oefenvragen zijn opnieuw een één-op-één afgeleide van het examen en voorzien is alle belangrijke onderwerpen en termen om te slagen. De oefenvragen zijn een effectieve manier om kennis te maken met het type vragen dat gesteld gaat worden en de manier van antwoorden. Zo zijn de open vragen voorzien van een open antwoord en weet je dus wat er van je verwacht wordt tijdens het examen. Ook is het belangrijk om de oefenvragen mee te nemen voor het praktische onderdeel; professioneel gedrag. Aangezien financieel advies voor de klant van groot belang is, is het helder dat ook het adviesgesprek professioneel en integer moet worden opgepakt.

 

Wft pensioenverzekeringen proefexamen

Tot slot heb je voorafgaand aan het officiële examen Wft pensioenverzekeringen de optie om een proefexamen te maken. Dit proefexamen vindt plaats direct voorafgaand aan het echte examen en dit geeft je de mogelijkheid te laatste vragen te stellen aan professionele en deskundige adviseur. Deze adviseur zal je optimaal voorbereiden op het examen en de gesprekken die je gaat voeren. Het proefexamen is iets korter dan het echte examen en is opgedeeld in Kennis & Begrip vragen én Competenties & Vaardigheden vragen. De termen van de module komen hier terug als laatste test om je slagingskans andermaal te vergroten.

Na het afronden van de module, het volgen van de samenvatting, het maken van oefenvragen en tot slot het gebruik maken van een proefexamen volgt het examen Wft pensioenverzekeringen. Binnen dit examen komen alle termen omtrent advies over pensioenverzekeringen terug en met dit certificaat ben je officieel in staat om mensen te voorzien van een scherp advies over het pensioen. Belangrijk hierbij is dat je in staat bent om integer en eerlijk advies te geven, waarbij je de beste opties voor de klant bepaalt aan de hand van scherpe kennis. Met het certificaat Wft pensioenverzekeringen kan je aan de slag in de financiële sector bij banken en verzekeraars. Vraag daarom de module Wft pensioenverzekeringen aan.